Urtemarinert svinekam med rotgrønnsaker, potetpuré og eple- og løksaus

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Urtemarinert svinekam

Forvarm ovnen til 160 °C. Plasser svinekammen i et ildfast fat og stek til kjernetemperaturen når ca. 65°C. La hvile i minst 15 minutter før oppskjæring.

2

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Skrell og kutt grønnsakene i biter. Behandle betene for seg. Vend grønnsaker med olivenolje, salt og timian, og bak i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter.

3

Potetpuré

Skrell og kok potetene til møre, mos med smør, melk og fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

4

Eple- og løksaus

Skrell og del eple i terninger, finhakk løk. Fres eplebiter og løk i smør til myke, tilsett timian hvitvin og eplejuice og reduser til halvparten. Tilsett kyllingkraft og reduser til sausen tykner litt. Ta opp timiankvisten og smak til med salt og pepper.

5

Servering

Anrett potetpuré og grønnsaker på tallerkener, legg på skiver av svinekam og topp med eple- og løksaus. Pynt med friske urter.