Urtemarinert svinekam med asiatisk marinade, edamamebønner og Pak choy

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Asiatisk marinade

Rør sammen kyllingkraft, teriyakisaus, sweet chilisaus, eplejuice og lettsaltet soyasaus.

2

Urtemarinert svinekam

Forvarm ovnen til 160 °C. Plasser svinekammen i et ildfast fat og hell over marinaden. Pass på at ildfast form er av størrelse slik at marinade dekker mest mulig av svinekam Stek til kjernetemperaturen når ca. 65 °C. Sil fra marinaden og la kjøttet hvile i minst 15 minutter før oppskjæring.

3

Grønnsaker

Del pak choy i to eller fire avhengig av størrelsen. Varm opp en stekepanne med sesamolje. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 minutt. Legg pak choy i pannen med skjæresiden ned. Stek i ca. 2–3 minutter til den begynner å få farge.

Tilsett edamamebønner og 2 dl av marinaden fra kjøttet, dekk til med lokk og la dampe i 2–3 minutter til pak choy er mør, men fortsatt sprø.

4

Servering

Server svinekam med grønnsaker, resten av sausen og nykokt ris. Pynt med koriander eller vårløk.