4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Kjøttet tempereres. Krydre godt med salt og pepper før du bruner kjøttet godt på hver side i en stekepanne med olje.
2
Ha i smør, urter og hvitløk mot slutten og øs kjøttet godt med smør. Stek det så på 180 °C i ca 8 minutter og hvil godt etterpå.
Denne prosessen kan du gjenta et par ganger. Du vil da nærme deg en kjernetemperatur på 55-56 °C, som er helt perfekt. Den kan selvfølgelig stekes mer, men jeg ville da fortsatt intervallstekingen for å sikre et saftig resultat.
3
Bakt og fylt sellerirot
Sellerien bakes i ca en time på 200 °C, hel med skallet på.
4
Avkjøl den litt og skjær av toppen før du graver ut innmaten.
5
Riv soppen i mindre biter og stek i en stekepanne med olje og salt.
6
Vend inn sellerien mot slutten, ha i hakkede urter og sitron.
7
Smak til med litt salt og fyll det tilbake i sellerirotskallet.
8
Varm den så hel opp i ovnen til servering.