5-6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Del opp sopp, og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Finn fram en gryte og stek grønnsakene i smør.
Når disse er gylne, tilsetter du hvetemel og surrer det kjapt sammen før du tilsetter kraften.
La dette koke i noen minutter. Rør innimellom.
Skrell deretter poteter og del dem i grove biter. Tilsett potet i gryten de siste 15 minuttene av kokingen.
Finhakk litt gressløk og bland inn til slutt.
Stek kjøttbollene i en panne med smør.
Tilsett kjøttbollene i gryten og smak til med salt og pepper.
2
Sett ovnen på 220 °C varmluft. Riv grønnkålbladene fra stilken og legg bladene i en bolle.
Masser inn olje og salt i grønnkålen slik at den blir blank.
Spre grønnkålen på et bakepapir, legg den på et stekebrett og sett inn i ovnen i ca. 7-10 min.
Når dette er ferdig, legger du grønnkålen på tørkepapir.
3
Ha suppen over i bolle og topp med grønnkålen.