Fremgangsmåte
1
Syltet rødløk
Kok opp vann, sukker, eddik og ingefær. La det småkoke til sukkeret er oppløst.
Rens og kutt løk i tynne skiver. Ha over i laken og la det stå slik til avkjølt.
2
Aioli
Ha egg, sennep, salt, pepper og urter i en stavmikserkolbe el. Kjør mens du heller olje i tynn stråle. Smak til med sitron. Sett til side.
3
Varm olje i en stekepanne, krydre burgere med salt og pepper og stek dem brune på begge sider.
4
Varm opp burgerbrød i brødrister, i ovn eller i pannen.
5
Anrett burgere på brød med tilbehøret.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med Blend Burger
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Oppskrift
Umami Blend Burger med salsa, søtepotetfries, chipotlemajones og grønnkålchips
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Lammeburger med tzatziki og grillede grønnsaker
Oppskrift
Dude-burger med tørrhengt storfekjøtt, habanero- og ingefærsyltet rødløk og trippelkokte fries
Oppskrift