4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Burger
Varm olje i en stekepanne, krydre burgere med salt og pepper og stek dem brune på begge sider. Server med burgerbrød, rød salsa, søtpotetfries, chipotlemajones, og grønnkålchips.
2
Rød salsa
Hakk tomat, rødløk, koriander og vårløk. Finriv hvitløk og bland alt sammen med finhakket jalapeno, limesaft, salt, pepper og spisskummen.
Smak ev. til med mer salt, pepper og limesaft. La stå å trekke i 30 minutter før servering.
3
Søtpotetfries
Forvarm stekeovnen til 180 °C og del potetene i staver. Legg dem i kaldt vann i ca. 45 minutter. Sil av og tørk godt med kjøkkenpapir.
Dryss over maizenna og vend god til helt dekket. Dryss over krydder og bland igjen.
Fordel søtpotetstavene utover i et lag på et stekebrett dekket med bakepapir, og stek i ovnen i ca. 15 minutter. Ta ut brettet og vend på potetstavene. Sett brettet inn motsatt vei og stek videre i 25 minutter.
Skru av varmen, sett stekeovnsdøra på gløtt og la avkjøle noe, ca. 10 minutter. Ha over i en serveringbolle og dryss på med flaksalt.
4
Chipotlemajones
Ha eggeplomme, Dijonsennep, hvitvinseddik, chipotle in adobo, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. La maskinen gå på medium hastighet, spe med olje i en tynn stråle til tykk konsistens.
Smak til med mer salt og pepper og ev. litt limesaft
5
Grønnkålchips
Forvarm stekeovnen til 150 °C. Skyll, tørk og riv bladene av stilken på grønnkålen. Vend grønnkålbladene med salt og olje i en stor bolle, og massér godt så salt og olje blir godt fordelt på bladene.
Fordel utover et stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det ikke ligger for tett. Stek i ovnen i 10 minutter, roter på brettet og stek videre i 10 minutter, til kålen er sprø.
Dryss over revet parmesan og stek et par minutter til, avkjøl på brettet.
Må hamburger gjennomstekes?
Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.
Andre oppskrifter med burgerdeig
Monas Surf`n Turf Burger
Oppskrift
Burger med basilikumaioli
Oppskrift
Burger med fetakrem og løkringer
Oppskrift
Burger med ovnsbakte poteter
Oppskrift
Burger med sprøstekt løk og stekte potetbåter
Oppskrift
Umami Blend Burger med hjemmebakt burgerbrød, potetbåter, aioli, salsa verde og slaw
Oppskrift
Homestyle Black Burger med syltet rødkål, rødløk og avokadomos
Oppskrift
Burger med marinerte tomatskiver
Oppskrift
Monas Dudeburger med pepper og jalapeño
Oppskrift
Dobbel cheeseburger med sprøstekt chorizo
Oppskrift
Burger av brisket med chili, bacon og løkringer
Oppskrift
Hamburger med avokado- og mangosalsa
Oppskrift
Burrito med brisket-deig
Oppskrift
Pasta med biff- og soppbolognese
Oppskrift
Burger med brie, salsa verde og søtpotet-frites
Oppskrift
Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk
Oppskrift