Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Miriam Østvik Jensen
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell fiken, to av de kuttes i fine kuber og to andre deles i fire. Smelt 1 ts sukker til det har lys gylden farge. Ha i fiken. Rør til de begynner å slippe væske, ha så i ripsgele. Kok dette inn til det tykner.
2
Ha i grovhakkede hasselnøtter og juster smaken med evt litt mer ripsgele. Legg skinken på tallerkner. Vend salaten og spirene i litt olje med salt og pepper.
3
Anrett sammen med løkringer, fiken i terninger og fiken- og
hasselnøttkompott
Andre oppskrifter med Tronfjell spekeskinke

Egg benedict på svele med Tronfjell spekeskinke og asparges
Oppskrift

Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift

Omelett med tomat, mozzarella, basilikum og Tronfjell velhengt spekeskinke
Oppskrift

Fjøl med spekemat, urterømme og lompe-chips
Oppskrift

Pizza Bianca med spekeskinke
Oppskrift

Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Oppskrift

Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift

Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift

Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke
Oppskrift

Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Oppskrift

Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Oppskrift

Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift