Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Miriam Østvik Jensen
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skrell fiken, to av de kuttes i fine kuber og to andre deles i fire. Smelt 1 ts sukker til det har lys gylden farge. Ha i fiken. Rør til de begynner å slippe væske, ha så i ripsgele. Kok dette inn til det tykner.
2
Ha i grovhakkede hasselnøtter og juster smaken med evt litt mer ripsgele. Legg skinken på tallerkner. Vend salaten og spirene i litt olje med salt og pepper.
3
Anrett sammen med løkringer, fiken i terninger og fiken- og
hasselnøttkompott
Andre oppskrifter med Tronfjell spekeskinke
Egg benedict på svele med Tronfjell spekeskinke og asparges
Oppskrift
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Oppskrift
Omelett med tomat, mozzarella, basilikum og Tronfjell velhengt spekeskinke
Oppskrift
Fjøl med spekemat, urterømme og lompe-chips
Oppskrift
Pizza Bianca med spekeskinke
Oppskrift
Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Oppskrift
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
Vafler med urter, kremost og skinke
Oppskrift
Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke
Oppskrift
Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Oppskrift
Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Oppskrift
Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift