4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Rør sammen fløte og matcha-te. Pisk eggeplommer med sukker og salt. Varm opp melken til det begynner å ryke. Den skal ikke koke. Visp inn den varme melken i eggeblandingen under konstant omrøring.
2
Varm opp blandingen forsiktig og kok under omrøring til den tykner. Hell over i fløteblandingen for å stoppe kokeprosessen og bland godt. Avkjøl i kjøleskapet i 2-4 timer eller over natten.
3
Sett en tom brødform i fryseren. Smelt sjokolade og hold flytende. Kjør smeten i en iskremmaskin.
4
Ta ut formen av fryseren, kle den ev. med bakepapir, og drypp litt sjokolade i bunnen og på siden av formen. Legg et lag iskrem i formen og drypp over sjokolade, gjenta til all isen er i formen. Drypp toppen med resten av sjokoladen og fryst til den er satt, ca. 1 time.