Tonjes beste tips!
Tid og kjærlighet. Start i god tid med forberedelser, velg deg en ribbe som ikke er for mager, fettet bidrar til et saftigere resultat.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Salte og pepre ribba minst et døgn i forkant (gjerne 2-3 dager før), så krydderet trekker godt inn i ribba. Legg den kjølig med svorsida ned.
2
Børst det løse saltet av, rut svoren med en skarp kniv og legg den med svorsiden ned i en langpanne.
Ha på vann til det dekker svoren. Legg over aluminiumsfolie og damp på 180-200 °C i 1 time.
3
Ruting av svor
Rut svoren parallelt med beina, da blir det lettere å skjære fine biter. Hvis du ruter svoren etter damping, er den mykere og enklere å skjære i.
4
Ta ut ribba, snu den med svorsiden opp, og stek videre på rist eller med en tallerken under.
Stek videre på 180 °C ca 1 ½ -2 timer.
Ribba er ferdig og svoren er fortsatt ikke helt sprø? Da kan du: Ta den litt under grillen, pass på så den ikke blir brent. Eller bruke en créme brûlée brenner.
5
Rødkål
Bland alle ingrediensene godt i en stor kjele. La den stå kaldt og trekke til seg smak, gjerne 10-12 timer. Småkokes i ca 1 time.