10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett ovnen på 190 °C. Pisk opp romtempererte eggehviter (som gjerne har stått i kjøleskap noen dager) med litt av sukkeret på halv hastighet til det er fine myke topper.
2
Bland maizenna godt inn i sukkeret og tilsett litt etter litt mens du pisker. Når du har tilsatt alt sukkeret, skru opp hastigheten og pisk til sukkeret har løst seg opp. Tilsett eddik og pisk i 5 sekunder.
3
Fordel marengsen ut på et bakepapir i den formen du ønsker. Sett i ovnen og skru temperaturen ned til 135 grader.
4
Stek i ca 1 time, bunnen skal være sprø utenpå og fløyelsmyk inni. Avkjøl i ovn med åpen dør til romtemperatur.
5
Bland eggeplommer, sukker og marsala i en bolle. Piskes til en luftig og tykk eggedosis over vannbad til "eggesmaken" forsvinner. Sett bollen i vannbad med isbiter og piskes kald igjen. Ellers vil den skille seg. Pisk fløte og bland inn rett før kaken skal monteres.
6
Kok opp vann og sukker. Legg i tinte multer. La multene ligge i sukkerlake til de skal brukes. Sil av laken og legg bærene på toppen av zabaglionekremen. Laken kan fint kokes inn til en sirup og brukes til pynt.
Andre desserter
Vaniljeis med bær
Oppskrift
Lemoncurd
Oppskrift
Sjokolade- og nøttekuber med vaniljeis og appelsin
Oppskrift
Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger
Oppskrift
Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker
Oppskrift
Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger
Oppskrift
Kirsebærsoufflé, krydderbrød og syltede kumquat
Oppskrift
Dessertpannekake med is og bær
Oppskrift