10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett ovnen på 190 °C. Pisk opp romtempererte eggehviter (som gjerne har stått i kjøleskap noen dager) med litt av sukkeret på halv hastighet til det er fine myke topper.
2
Bland maizenna godt inn i sukkeret og tilsett litt etter litt mens du pisker. Når du har tilsatt alt sukkeret, skru opp hastigheten og pisk til sukkeret har løst seg opp. Tilsett eddik og pisk i 5 sekunder.
3
Fordel marengsen ut på et bakepapir i den formen du ønsker. Sett i ovnen og skru temperaturen ned til 135 grader.
4
Stek i ca 1 time, bunnen skal være sprø utenpå og fløyelsmyk inni. Avkjøl i ovn med åpen dør til romtemperatur.
5
Bland eggeplommer, sukker og marsala i en bolle. Piskes til en luftig og tykk eggedosis over vannbad til "eggesmaken" forsvinner. Sett bollen i vannbad med isbiter og piskes kald igjen. Ellers vil den skille seg. Pisk fløte og bland inn rett før kaken skal monteres.
6
Kok opp vann og sukker. Legg i tinte multer. La multene ligge i sukkerlake til de skal brukes. Sil av laken og legg bærene på toppen av zabaglionekremen. Laken kan fint kokes inn til en sirup og brukes til pynt.
Andre desserter
![Vaniljeis med bær](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/439246/is_m_bar_40.jpg)
Vaniljeis med bær
Oppskrift
![Lemoncurd](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/344619/SITRON-TREND-LEMONCURD-bredde.jpg)
Lemoncurd
Oppskrift
![Sjokolade- og nøttekuber med vaniljeis og appelsin](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Sjokolade-og-nøttekuber.jpg)
Sjokolade- og nøttekuber med vaniljeis og appelsin
Oppskrift
![Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Creme-brulee-med-sviskekompott.jpg)
Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger
Oppskrift
![Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Bringebær-med-riskremskum-krokan-og-myke-pepperkaker.jpg)
Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker
Oppskrift
![Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Tykkmelkspudding.jpg)
Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger
Oppskrift
![Kirsebærsoufflé, krydderbrød og syltede kumquat](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Kirsebærsouffle-krydderbrød-og-syltet-kumquat.jpg)
Kirsebærsoufflé, krydderbrød og syltede kumquat
Oppskrift
![Dessertpannekake med is og bær](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/49167/Prior-Pannekake-med-is-og-bær-no11738-5440-1.jpg)
Dessertpannekake med is og bær
Oppskrift