Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Alexander Berg
Fremgangsmåte
1
Tartar
Skjær opp indrefilet i småterninger og smak til med salt, pepper, sitronzest og reven pepperot. Skjær til sildefiletene så de passer oppi formen du skal forme tartaren i.
2
Pepperotkrem
Créme fraîche piskes stivt og smakes til med salt, pepper, sitron og masse revet pepperot. Fyll kremen på sprøytepose.
3
Rødbetsirup
Laken fra syltede rødbeter (hjemmelaget eller fra glass) kokes opp og justeres med sukker og sitronsaft. Kok så inn til sirupkonsistens.
4
Rugsmuler
Rugbrød (gjerne noen dager gammelt) toastes sprøtt i ovnen og knuses til smuler.
5
Anrett og topp med vakteleggeplomme og reven pepperot.
Andre oppskrifter med indrefilet
Lam indrefilet med aprikoschutney
Oppskrift
Pannestekt indrefilet av svin med epler
Oppskrift
Harissa-marinert indrefilet av svin med sitroncouscous
Oppskrift
Grillet får indrefilet med salat, bakt aubergine, granateple og poppet bokhvete
Oppskrift
Hawaii - Lau lau
Oppskrift
Pannestekt lammefilet med braisert endive, sauterte poteter og jordskokkskum
Oppskrift
Soyamarinert kalvefilet med lettsyltet agurk- og rødløksalat
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift