4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Syltet rødbete
Riv rå rødbete. Lag en 1-2-3-lake (kok opp eddik, sukker og vann).
Tilsett revet rødbete og la stå i minst 4 timer.
2
Tartar
Skjær opp flankestek i tynneskiver, og hakk til tartar. Tilsett 1 ts dijonsennep, 1 ts finhakket sjalottløk og 1 ts finhakket bladpersille.
3
Parmesanchips
Riv parmesan og stek i ovn på 200 °C, til den er gyllen og sprø.
4
Eggeplommeemulsjon
Ha eggeplommer, smør og hvitvinseddik i en vakuumpose. Varm i 30 min på 58 °C. Kjøres sammen med stavmikser.
5
Fritert kapers
Friter kapers på middels høy varme i nøytral olje.
6
Legg opp tartar i ønsket form med to typer kapers, syltet rødbete, parmesanchips og hakket bladpersille.