Fremgangsmåte
1
Finn det naturlige skillet mellom mørbradbiff og mørbradfilet, og del de fra hverandre i senen som sitter mellom. Fjern senen.
2
Del mørbradbiff i to på langs, da blir det tre tilnærmet like kjøttstykker. Krydre mørbraden med salt og pepper.
3
Varm opp olje i en panne på middels til høy varme og brun den godt over det hele. Sett ned varmen. Knus hvitløksfeddene og ha det i pannen sammen med smør og rosmarin. Øs smøret over og stek litt til.
4
Legg kjøttet i en ildfast form og stek til ønsket kjernetemperatur, 58-65 °C, ca. 1-1,5 time. Med en temperatur på 58 °C, får du roastbiff. La kjøttet hvile minst 15 minutter før du skjærer det i tynne skiver.
5
Bakte sjampinjonger med chorizo
Brekk av stilken på soppen, del chorizo i biter og legg i soppen. Drypp over litt olivenolje, og stek på 200 °C.
6
Persillesalsa
Grovhakk persille og sjalottløk. Klem ut bakte hvitløksfedd. Ha i en liten blender sammen med eddik og kjør til en litt finere konsistens. Smak til med salt og pepper.
7
Ovnsbakte småpoteter
Skru ovnen på 200 °C. Ha poteter i en bolle sammen med timian, et par ss olivenolje og salt og pepper. Bland godt og hell i langpanne. Bak i ovnen til møre, ca. 40 minutter.
8
Røkt paprikaaioli
Ha eggeplomme, sennep, olje, bakt hvitløk, paprikapulver og eddik i en høy smal sylinder som passer til stavmikseren. Senk stavmikseren ned i beholderen og kjør til tykk majones. Kjør til inn grillet paprika, smak til med salt og pepper og litt sitronsaft hvis det trengs. Spe med litt kaldt vann hvis majonesen bli for tykk.
9
Bakt salsa
Del tomater og paprika i grove biter, finhakk sjalottløk. Stek i olivenolje til tomatene har sluppet væske og er kokt sammen med oljen. Tilsett kraft, hvitvin og hvitløkfedd. Kok videre under lokk på lav varme til det reduseres og tykner, ca. 30 minutter. Avslutt med smør, timian og nykvernet pepper. Smak til med salt, brunt sukker og paprikapulver.
10
Server med persillesalsa, sitronbåter og hele bakte hvitløk.
Andre oppskrifter med mørbrad
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift
Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift