Fremgangsmåte
1
Surdeigsbaguetter
Bland vann, surdeig og mel og la stå 30 minutter
2
Bland inn salt og la stå 30 minutter.
3
Brett deigen et par ganger og la stå 30 minutter.
4
Gjenta dette to ganger til, dekk til og la stå kaldt over natten.
5
Forvarm ovn til 230 °C. Ha deigen på lett melet benk, del i 3 og form til baguetter.
6
Ha kokende vann i ildfast form og sett nederst i ovnen.
7
Stek baguettene i 20 minutter. Ta ut dampformen, skru ned varmen til 210 °C og stek i 10 minutter til.
8
Pisket lime- og koriandersmør
Pisk smøret lyst og luftig. Tilsett koriander, limeskall- og zest og pisk til godt blandet.
9
Pisket smør med svart hvitløk
Pisk smøret lyst og luftig. Klem ut hvitløksfeddene og knus dem lett med en gaffel. Vend inn i det piskede smøret.
10
Pisket smør med røkt salt
Pisk smøret lyst og luftig. Legg på skål og dryss over røkt salt.