4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Subs:
Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle og rør ut. Tilsett mel og salt og elt til en smidig deig. Dekk til og la heve til dobbel størrelse. Del deigen i 4 emner og trill til tykke pølser. Legg på stekebrett med bakepapir, dekk til og la heve 30-40 minutter.
Forvarm ovnen til 220°C. Snitt brødene, pensle med pisket egg og strø med sesamfrø.
Stek i 20-25 minutter og avkjøl på rist.
2
Syltet rødløk:
Skrell, del løk i tynne skiver og legg i en bolle. Kok opp vann, sukker og eddik, til sukkeret er oppløst. Hell laken over løken og la stå til avkjølt.
3
Pico de gallo:
Del tomater i to og fjern kjernehus. Hakk tomatene til små terninger og ha i en bolle.
Finhakk rødløk og koriander, bland med tomat og smak til med lime, chipotlesaus og salt.
4
Guacamole:
Knus avokadokjøttet med gaffel på en fjøl, press over lime og en klype salt. Bland godt.
5
Kjøttbollene:
Stek kjøttbollene i litt vegetabilsk olje til gylne og gjennomvarme.
6
Server kjøttbollene i subs med guacamole, Pico de gallo, syltet rødløk og et dryss koriander.