1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Tronfjell velhengt spekeskinke, panchetta, spekefilet og coppa fra Tynset, samt 2-3 norske oster.
Dander spekemat og ost på et stort fat eller fjøl. Ha multemarmelade i en skål og pynt med friske urter. Server med knekkebrød (ev. flatbrød) og semi-tørkede plommer.
2
Sprøtt knekkebrød med tørkede tranebær
Kjør gresskarkjerner, solsikkefrø og tørkede tranebær raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland med resten av ingrediensene. Rør godt og la svelle i ca. 30 minutter.
Dekk 2-3 stekebrett med bakepapir og smør deigen tynt utover. Stek i ovnen på 160 °C i ca. 60 minutter eller til de er sprø og gylne. Avkjøl på rist og knekk i biter.
3
Multemarmelade med eple
Skrell og del eple i biter. Ha eplebitene i en kjele med multer, eplesidereddik el. vin, sukker og stjerneanis og kok opp. La små koke i ca. 15 minutter eller til du har en tykk marmelade. Avkjøl på syltetøyglass og server til ost og spekemat.
4
Semi-tørkede plommer
Sett ovnen på 60 °C. Del plommene i to og fordel med snittflaten opp utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 timer eller tørk dem i en dehydrator.
Andre tapasoppskrifter
Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
Oppskrift
Diabloegg
Oppskrift
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
Pølsespidd med tapaspølse og timianpoteter, servert med alioli
Oppskrift
Diablo tender med oliven, lime og quesadillas
Oppskrift