1 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Tronfjell velhengt spekeskinke, panchetta, spekefilet og coppa fra Tynset, samt 2-3 norske oster.
Dander spekemat og ost på et stort fat eller fjøl. Ha multemarmelade i en skål og pynt med friske urter. Server med knekkebrød (ev. flatbrød) og semi-tørkede plommer.
2
Sprøtt knekkebrød med tørkede tranebær
Kjør gresskarkjerner, solsikkefrø og tørkede tranebær raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland med resten av ingrediensene. Rør godt og la svelle i ca. 30 minutter.
Dekk 2-3 stekebrett med bakepapir og smør deigen tynt utover. Stek i ovnen på 160 °C i ca. 60 minutter eller til de er sprø og gylne. Avkjøl på rist og knekk i biter.
3
Multemarmelade med eple
Skrell og del eple i biter. Ha eplebitene i en kjele med multer, eplesidereddik el. vin, sukker og stjerneanis og kok opp. La små koke i ca. 15 minutter eller til du har en tykk marmelade. Avkjøl på syltetøyglass og server til ost og spekemat.
4
Semi-tørkede plommer
Sett ovnen på 60 °C. Del plommene i to og fordel med snittflaten opp utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 timer eller tørk dem i en dehydrator.
Andre tapasoppskrifter
![Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Tapaspølser-og-spekemat-planke-1920x1080.jpg)
Planke med tapaspølser, spekemat, rugbrødchips og aioli
Oppskrift
![Diabloegg](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/430269/Tapasbord.jpg)
Diabloegg
Oppskrift
![Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Tapasfjøl-med-mørbrad.jpg)
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
![Pølsespidd med tapaspølse og timianpoteter, servert med alioli](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/hm-4080x4080-300-_1.jpg)
Pølsespidd med tapaspølse og timianpoteter, servert med alioli
Oppskrift
![Diablo tender med oliven, lime og quesadillas](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/430000/Tapas-Diablo-tender.jpg)
Diablo tender med oliven, lime og quesadillas
Oppskrift