Steak Haché med Potet Parisienne og peppersaus

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Potet Parisienne

Bruk en parisienneskje for å forme små potetkuler, eller skjær potetene i små terninger.

Kok potetkulene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 minutter. Tørk dem godt.

Varm smør og olje i en panne og stek potetene til de er gylne. Krydre med salt og pepper, og dryss over friske urter før servering.

2

Peppersaus

Smelt smør i en kjele, og stek sjalottløk og hvitløk mykt. Tilsett knust sort pepper og la det surre i ett minutt. Hell i konjakk og la alkoholen fordampe. Tilsett fløte. La sausen småkoke til den tykner, smak til med salt og eventuelt mer pepper.

3

Steak Haché

Vær forsiktig når du tar Steak Haché ut av pakken. Bruk gjerne stekespade. Varm olje i en stekepanne og brun Steak Haché på begge sider til mørk gyllen. Tilsett smør, dra pannen av varmen og øs med smør. La hvile i pannen.

4

Salat og dressing

Vask og riv salat, finsnitt fennikel på mandolin og bland med frisk estragon. Rist sammen olivenolje og hvitvinseddik, krydre med salt og pepper. Hell dressingen over salaten ved servering.

5

Servering

Legg Potet Parisienne og Steak Haché på varme tallerkener, øs over peppersaus ved servering og server med grønn salat.