4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Syltet småløk
Skrell og del perleløk i to. Kok opp eddik, vann, sukker, salt, laurbærblad og hel pepper i en liten kjele. Tilsett renset perleløk og dra kjelen av varmen. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap i minst 2 timer før servering.
2
Sellerirotmos
Skrell og del sellerirot i biter. Kok mør i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør og melk til glatt puré. Smak til med salt og pepper.
3
Ovnsbakt gulrot og pastinakk
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Del Gulrot og pastinakk i staver og legg over på bakepapirkledd stekebrett. Slå over klaret brunet smør. Dryss over salt og pepper. Stek til møre og karamelliserte i ca. 25 minutter.
4
Grønnkålchips
Forvarm ovnen til 170 °C. Vask og tørk grønnkålbladene. Riv bladene fra stilken og riv i grove biter. Kast stilken. Kna olje og salt inn i bladene, legg over på et bakepapirkledd stekebrett, bladene skal ikke overlappe. Stek i ovnen i 10–12 minutter (husk å sette ovnvifta på lav så ikke grønnkålen blåser av brettet), eller til grønnkålen er sprø men ikke brent. Sjekk ofte for å unngå at de brenner seg. La avkjøle og oppbevar i lufttett boks fram til bruk.
5
Rødvinssaus
Smelt smøret i en gryte over middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, og surr til myk og blank, ca. 3–4 minutter. Hell i rødvinen og la den småkoke til den er redusert til ca. halvparten, ca. 5–7 minutter. Hell i demi-glacen, rør godt, og la sausen småkoke i ytterligere 5–10 minutter til den tykner lett. Smak til med sukker, eddik, salt og pepper. Ta sausen av varmen, visp inn det kaldt smør rett før servering.
6
Steak Haché
Vær forsiktig når du tar Steak Haché ut av pakken. Bruk gjerne stekespade. Varm olje i en stekepanne og brun Steak Haché på begge sider til mørk gyllen. Tilsett smør, dra pannen av varmen og øs med smør. La hvile i pannen.
7
Servering
Legg sellerirotmos og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. Legg på Steak Haché, pynt med sprø grønnkål og syltet løk. Ha steinsoppulver i en liten sikt og dryss et tynt lag over retten. Server med rødvinssaus.
8
Steinsoppulver
Steinsoppulver lages enkelt ved å kjøre tørket steinsopp i en blender eller krydderkvern til pulver, sil gjennom en sikt for et jevnere pulver.