4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Lag en saltlake (5 %, f.eks. 5 liter vann og 250 g salt) og varm til saltet er oppløst. Legg kjøttet med svoren ned i laken i 6-8 timer. Ta kjøttet ut og tørk godt.
2
Vakuumer eller surr kjøttet godt i clingfilm. Sous vide kjøttet på 54 °C i 8-12 timer.
3
Finhakk hvitløk og bland med resten av ingrediensene til BBQ-sausen i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Kjør den gjerne med en stavmikser eller i blender til en helt glatt saus.
4
Sett ovnen på 220 °C (ev. med grillelementer). Ta kjøttet ut av posen, tørk godt av og snitt svoren fint med en skarp kniv.
5
Stek i ovnen med svoren opp (bygg gjerne opp litt under kjøttet) til svoren er sprø, 5-15 minutter eller til en kjernetemperatur på 68 °C. Blir ikke svoren sprø, kan du brenne den av med en skibrenner eller varmepistol.
6
Del kjøttet i tykke skiver og server med BBQ-saus som dipp og sprø pommes frites.