4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør sammen eddik, limesaft, sesamolje, sukker, salt og tørket chili og vend med agurk og rødløk. La stå å marinere i 30 minutter.
2
Mos hvitløk, finriv ingefær og rør med soyasaus, riseddik og sesamolje. Ha i en liten form eller pose og vend kjøttet i blandingen. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter. Vend på det av og til.
3
Ta kjøttet ut av marinaden og brun det godt på alle sider i en varm panne. Etterstek under lokk eller i ovn til ønsket kjernetemperatur, ca. 60 °C. La kjøttet hvile før det deles i skiver.
4
Finsnitt vårløk, finhakk chili og koriander, og vend med agurk- og rødløkblandingen. Server til skivet kalvefilet. Dryss over hakkede nøtter og sesamfrø.
Andre oppskrifter med kalv

Kalvefrikassé med sopp
Oppskrift

Kalvestek med smørdampet brokkolini
Oppskrift

Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum
Oppskrift

Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker
Oppskrift

Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift

Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus
Oppskrift

Dudefood: Pulled veal brisket
Oppskrift

Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift