4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Skjær agurk og rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør sammen eddik, limesaft, sesamolje, sukker, salt og tørket chili og vend med agurk og rødløk. La stå å marinere i 30 minutter.
2
Mos hvitløk, finriv ingefær og rør med soyasaus, riseddik og sesamolje. Ha i en liten form eller pose og vend kjøttet i blandingen. La kjøttet marinere i ca. 30 minutter. Vend på det av og til.
3
Ta kjøttet ut av marinaden og brun det godt på alle sider i en varm panne. Etterstek under lokk eller i ovn til ønsket kjernetemperatur, ca. 60 °C. La kjøttet hvile før det deles i skiver.
4
Finsnitt vårløk, finhakk chili og koriander, og vend med agurk- og rødløkblandingen. Server til skivet kalvefilet. Dryss over hakkede nøtter og sesamfrø.
Andre oppskrifter med kalv
Kalvefrikassé med sopp
Oppskrift
Kalvestek med smørdampet brokkolini
Oppskrift
Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum
Oppskrift
Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker
Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift
Pepperbiff av kalv med bakt potet og peppersaus
Oppskrift
Dudefood: Pulled veal brisket
Oppskrift
Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift