Smørbrødinspirasjon - med 6 smaksrike toppinger

Fremgangsmåte

1

Smørbrød med Amerikansk skinke, hummus, syltet rødløk og ost

Syltet rødløk: Skrell, del løk i tynne skiver og ha i en bolle. Kok opp vann, sukker og eddik, til sukkeret er oppløst. Hell over løken og la stå til avkjølt.

Hummus: Kjør kikertene i en liten food processor med tahini, hvitløk, sitron, spisskummen og olje. Smak til med salt og tynn eventuelt ut med litt vann hvis konsistensen er for tykk.

Smør brødskiven med hummus. Legg på salatblader, ost og amerikansk skinke. Topp med syltet rødløk.

2

Smørbrød med Røkt kalkun, egg og sennepssaus

Sennepssaus: Bland majones, sennep, honning og eddik i en liten bolle og smak til med salt.

Smør brødskiven med hummus. Legg på avokado, tomat og kokt egg. Topp med skinken, ekstra avokado og pepperdryss.

3

Smørbrød med Prior Kalkun pepperfilet, eple, kremost og spirer

Smør brødskiven med kremost. Legg på Kalkun pepperfilet og eplebiter. Pynt med urter.

4

Smørbrød med Gilde Delikatesseskinke, pesto og mozzarella

Pesto: Rist kjernene i en tørr, varm panne, til gylne. Ha i en liten kjøkkenmaskin. Plukk basilikumbladene, riv ost og finhakk hvitløk. Ha i maskinen med kjernene og hell i olje. Kjør til ønsket konsistens og smak til med litt salt.

Smør brødskiven med pesto. Legg på delikatesseskinke og mozzarella lagvis. Pynt med basilikumblader.

5

Smørbrød med egg, avokado, kremost, tomat og gressløk

Smør brødskiven med kremost. Legg på avokado og kokt egg. Topp med tomater og gressløkdryss.

6

Smørbrød med leverpostei, bacon og syltet rødløk

Syltet rødløk: Skrell, del løk i tynne skiver og ha i en bolle. Kok opp vann, sukker og eddik, til sukkeret er oppløst. Hell over løken og la stå til avkjølt.

Smør brødskiven med smør. Legg på to gode skiver med leverpostei. Topp med en skive stekt bacon, syltet rødløk og gjerne syltet rødbete og spirer.