4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Betesalat
Skrell beter og gulrøtter. Høvle betene, gulrøttene og fennikel fint med en mandolin. Visp sammen ingrediensene til vinaigretten og vend med grønnsakene.
2
Kok opp vann og kok egg i 4-6 minutter til bløtkokte. Legg over i iskaldt vann til avkjølt. Skrell og legg til side.
3
Elt krydder inn i kjøttdeigen, del i fire og press til flate disker, gjerne på litt plastfolie. Pakk hvert egg inn i kjøttdeig. Pass på at det er helt dekket og et jevnt lag rundt egget.
4
Ha mel i en dyp tallerken, pisket egg i en annen og panko i en tredje. Dypp eggene først i mel, så egg og så panko til helt dekket med panering.
5
Varm olje i en stor gryte (5-6 cm full) til ca. 180 °C og friter eggene til gyllenbrune, 5-6 minutter. Vend på dem underveis. La renne av seg på litt kjøkkenpapir og server med betesalat.