10 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Smelt sjokolade over vannbad, og avkjøl litt.
2
Kok opp fløte (1) og sukker, pisk inn eggeplommene, og varm opp til tykt under jevnlig røring.
3
Vend inn sjokoladen, og avkjøl så massen til ca 30 °C.
4
Pisk fløte (2) stiv, og vend inn litt av denne i sjokolademassen.
5
Når alt er rørt sammen, tilsett resten av kremen.
Støp i skåler til porsjon eller i bolle/form.
Server gjerne med krem, friske bær og litt hakket sjokolade
Andre oppskrifter med sjokolade
Ruby sjokoladekake
Oppskrift
Eggekrem med revet sjokolade
Oppskrift
Trend: Matcha-is med sjokolade
Oppskrift
Sjokolade- og nøttekuber med vaniljeis og appelsin
Oppskrift
Freak Shake med ruby chocolate og jordbær
Oppskrift
Donuts med Ruby chocolate-glasur
Oppskrift
Chili con carne med maisbrød
Oppskrift
Tekake med sukker og kanel - likevektskake
Oppskrift