Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Arnt Skjerve
Fremgangsmåte
1
Sjokolade- og nøttekuber
Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt kokesjokoladen sammen med usaltet smør. Bland eggedosis og smeltet sjokolade/smør. Sikt inn det tørre og vend så inn nøtter og hakket sjokolade. Stek på 160 °C i ca. 15 min. Lat stå ett døgn i kjøleskap. Skjær opp i små terninger og servèr romtemperert.
2
Appelsinsalat
Bruk et rivjern til å finrive zesten (skallet) på appelsinene. Kok i vann og kjøl ned cesten 5 ganger (bytt vann hver gang). Ta ut fileter av 2 appelsiner og press saften av de to andre. Kok inn saften, sukker og anisen til sirupkonsistens. Ha i zesten og filetene. Pynt med kjørvel på toppen.
3
Vaniljeis
Skrap ut frøene av vaniljestangen. Kok opp melk, fløte, frø og vaniljestangen. Pisk eggene og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Spe inn med den varme melken (kokepunktet). Kjøl ned og sil. Lag isen ferdig i en ismaskin.
Andre dessertoppskrifter
Vaniljeis med bær
Oppskrift
Lemoncurd
Oppskrift
Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger
Oppskrift
Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker
Oppskrift
Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger
Oppskrift