Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Arnt Skjerve
Fremgangsmåte
1
Sjokolade- og nøttekuber
Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt kokesjokoladen sammen med usaltet smør. Bland eggedosis og smeltet sjokolade/smør. Sikt inn det tørre og vend så inn nøtter og hakket sjokolade. Stek på 160 °C i ca. 15 min. Lat stå ett døgn i kjøleskap. Skjær opp i små terninger og servèr romtemperert.
2
Appelsinsalat
Bruk et rivjern til å finrive zesten (skallet) på appelsinene. Kok i vann og kjøl ned cesten 5 ganger (bytt vann hver gang). Ta ut fileter av 2 appelsiner og press saften av de to andre. Kok inn saften, sukker og anisen til sirupkonsistens. Ha i zesten og filetene. Pynt med kjørvel på toppen.
3
Vaniljeis
Skrap ut frøene av vaniljestangen. Kok opp melk, fløte, frø og vaniljestangen. Pisk eggene og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Spe inn med den varme melken (kokepunktet). Kjøl ned og sil. Lag isen ferdig i en ismaskin.
Andre dessertoppskrifter
![Vaniljeis med bær](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/439246/is_m_bar_40.jpg)
Vaniljeis med bær
Oppskrift
![Lemoncurd](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/344619/SITRON-TREND-LEMONCURD-bredde.jpg)
Lemoncurd
Oppskrift
![Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Creme-brulee-med-sviskekompott.jpg)
Créme brûlée, med sviskekompott, eggekrem, salte gresskarkjerner og briochekrutonger
Oppskrift
![Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Bringebær-med-riskremskum-krokan-og-myke-pepperkaker.jpg)
Bringebær med riskremskum, krokan og myke pepperkaker
Oppskrift
![Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/Tykkmelkspudding.jpg)
Tykkmelkspudding med multer, sitronverbenasukker, eggesabayonne og krydderkrutonger
Oppskrift