4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Ha kjøtt i en kjele og hell på vann til det dekker. Tilsett grovt hakket gulrot, purre og en buljongterning. Kok opp og skum av. Sett ned varmen, sett på lokk og la det trekke rett under kokepunktet i 2 timer.
2
Kålrotstappe
Skrell og del kålrot i store biter. Kok til mørt i lettsaltet vann. Hell av vann, la dampe av og mos med smør og fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
3
Kok potetene møre. Server kjøtt, poteter og kålrotstappe med persilledryss.
Andre oppskrifter med lammebog
Dudefood: Ovnsstekt lammebog med krydderolje og gorgonzolaomelett
Oppskrift
Langtidsstekt lammebog med gulrot og småløk
Oppskrift
Lammebog med sjysaus og saltbakte beter
Oppskrift
Lammebog med linseragu, grillet spisskål og konfiterte tomater
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Lam i dill med rotgrønnsaker og potetpuré
Oppskrift