Fremgangsmåte
1
Lammeknoker
Skru ovn på 140 °C. Tørk av skankene.
2
Grovkutt hvitløk og sjalottløk og brun i olje. Legg i skankene og hell over kraft og vin. Kok opp, ha på lokk og sett i ovnen i 4 timer, til kjøttet er helt mørt og lett løsner fra beinet.
3
Løft skankene forsiktig opp, reduser kraften til ca. 2 dl. Legg skankene tilbake i gryta og hold varme frem til servering.
4
Tomat- og estragonsjy
Kok opp vann i en kjele, lag et lite snitt i tomatskinnet og skåld tomatene.
5
La avkjøle litt, fjern skall og kjernehus og hakk kjøttet i små biter.
6
Hakk estragon og bland med tomatene. Tilsett concassé i den reduserte kraften. Øs sausen over skankene og server.
7
Glaserte beter
Skrell og del beter i jevnstore biter, ha i en stekepanne, vend med olivenolje, dryss på salt, tilsett smør og la surre til betene er gylne og møre.
8
Svartkålchips
Skru ovn på 180 °C. Fjern midtstilken på bladene. Ha kålen i en stor bolle, tilsett olje og bland godt med hendene. Fordel på et bakebrett, strø på salt og stek i ca. 15 minutter, til tørt og sprøtt.
9
Server med frisk estragon og potetmos.