Denne oppskriften er laget i samarbeid med Det norske kokkelandslaget i 2011.
Kokk: Alexander Berg
Fremgangsmåte
1
Ribbe
Ribben skjæres fri for ben og krydres rikelig med salt og pepper. Rull den sammen og posjer så i ovn til kjernetemperatur 65 °C. Kjøl ned. Før servering pensles rullen med olje og sprøes opp i ovnen på 225 °C, til svoren er sprø og rullen er varm igjennom.
2
Steinsoppkrem
Steinsopp stekes gylden sammen med sjalottløk. Tilsett hvitvin og kyllingkraft. Kok inn, tilsett fløte og kok opp igjen. Kjør til krem i blender og smak til med salt og pepper.
3
Syltede grønnsaker
Kokes opp til en lake. Løk, romanesco og shitakesopp renses og kokes møre før de blandes inn i syltelaken.
4
Linsesjy
Sjalottløk og skinke kuttes i terninger og freses i panne sammen med linsene. Tilsett hvitvin og kok nesten helt inn, tilsett så kraften og kok til passe konsistens. Smak til med salt og eventuelt litt sitron. Anrett.