4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Mørbrad
Forvarm ovn til 160 °C. Hvis det trengs for å kunne skjære kjøttet i mindre skiver, del kjøttstykket i to langs senen i mørbraden. Temperer kjøttet i romtemperatur i 30 minutter og svi det av i en grill- eller stekepanne sammen med litt vegetabilsk olje, urter, salt og pepper. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter, til kjernetemperatur på 60 °C. La hvile i minst 30 minutter.
2
Bakte hvitløk og båtpoteter
Forvarm ovn til 180 °C. Pakk hele hvitløk i folie sammen med litt urter. Del poteter i båter, drypp over litt olje, salt og pepper og bak sammen med hvitløk i 20-30 minutter.
3
Asparges med Birkebeiner spekeskinke
Surr skinke rundt asparges, pensle med litt olje og grill/stek raskt på høy varme.
4
Grillet sitron og tomater
Del sitron i båter og grill/ stek raskt på høy varme.
5
Ost
Kutt av toppen, dytt ned litt hakket hvitløk og urter. Bak i 180 °C i 15-20 minutter.
6
Chimichurri
Knus alt i en morter eller kjør i en blender. Smak til med salt og pepper.
Andre oppskrifter med mørbrad
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift
Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift
Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift
Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift
Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift
Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift