Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Mørbrad

Forvarm ovn til 160 °C. Hvis det trengs for å kunne skjære kjøttet i mindre skiver, del kjøttstykket i to langs senen i mørbraden. Temperer kjøttet i romtemperatur i 30 minutter og svi det av i en grill- eller stekepanne sammen med litt vegetabilsk olje, urter, salt og pepper. Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter, til kjernetemperatur på 60 °C. La hvile i minst 30 minutter.

2

Bakte hvitløk og båtpoteter

Forvarm ovn til 180 °C. Pakk hele hvitløk i folie sammen med litt urter. Del poteter i båter, drypp over litt olje, salt og pepper og bak sammen med hvitløk i 20-30 minutter.

3

Asparges med Birkebeiner spekeskinke

Surr skinke rundt asparges, pensle med litt olje og grill/stek raskt på høy varme.

4

Grillet sitron og tomater

Del sitron i båter og grill/ stek raskt på høy varme.

5

Ost

Kutt av toppen, dytt ned litt hakket hvitløk og urter. Bak i 180 °C i 15-20 minutter.

6

Chimichurri

Knus alt i en morter eller kjør i en blender. Smak til med salt og pepper.