4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Syltet rødløk
Skrell, del løk i tynne skiver og legg i en bolle.
Kok opp vann, sukker og eddik, til sukkeret er oppløst.
Hell laken over løken og la stå til avkjølt.
2
Temperer kjøttet.
Grill, eller stek etter smak.
La hvile i 15 minutter og skjær i tynne skiver.
3
Gremolata
Bland basilikum, persille, zest og presset hvitløk i en bolle.
Tilsett olivenolje til en litt løs konsistens.
4
Forvarm stekeovn til 250-300°C, gjerne med pizzafunksjon.
Bak ut pizzadeigen og smør over pizzasaus.
Del mozzarella i tynne skiver, fordel utover og stek pizzaen til perfekt stekt. (Tid avhenger av ovn og temperatur, følg med)
Legg på skiver av Ungfe Teres Major og klatter av gremolata.
Dryss over litt syltet rødløk og server.
Grunnoppskrifter på pizzadeig finner du her:
Grunnoppskrift pizzadeig - enkel variant med Tipo-00
Grunnoppskrift pizzadeig - napolitansk, langtidshevet