Pizza med Meksikanske kjøttboller, hjemmelaget pizzasaus, grillet avokado og tortillachips

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Pizzasaus

Finhakk løk, hvitløk, chili og paprika.

Stek i olivenolje i ca. 5 minutter.

Tilsett spisskummen, paprikapulver, sukker, salt og pepper.

Fres lett i et par minutter.

Tilsett tomater og la sausen putre i 20-25 minutter, til ønsket konsistens.

Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Bruk som den er eller kjør den i en kjøkkenmaskin til en jevn saus og sett til side.

2

Grillet avokado

Del avokado i båter og grill raskt i en varm grillpanne.

3

Varm opp stekeovn til 250-300°, gjerne med pizzafunksjon.

Bak ut pizzadeigen, smør over pizzasaus og strø på revet ost.

Del mozzarella i tynne skiver og legg på.

Del kjøttboller i to og fordel over.

Stek pizzaene til perfekt stekt. (Tid avhenger av ovn og temperatur, følg med)

Server pizza toppet med grillet avokado, knust tortillachips og koriander.

Tips! Server gjerne med rømme smaksatt med litt lime ved siden av.