4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Vask potetene godt. Legg grovsaltet utover i en ildfast form og legg potetene over. Bak på 225 °C i 1 ½ time.
2
Temperer biffene før steking. Ha peppermiksen og salt på en tallerken og trykk krydderet rundt kantene på biffen.
3
Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen. Når kjøttsaften begynner å piple opp på overflaten av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Stek biffene ca. 3 min på hver side. La de hvile en kort stund før servering.
4
Saus
Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på pepper. Strø over
mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt. Kok sausen i 20 min. Sil den og ha i fløte til slutt.
5
Server med aspargesbønner og ovnsbakte cherrytomater.
Andre oppskrifter med kalv
Kalvefrikassé med sopp
Oppskrift
Kalvestek med smørdampet brokkolini
Oppskrift
Stekt kalvebrissel med ertekrem, syltede beter og trøffelskum
Oppskrift
Soyamarinert kalvefilet med lettsyltet agurk- og rødløksalat
Oppskrift
Kalvestek med bakte syrlige rotgrønnsaker
Oppskrift
Carpaccio av kalv med rømmedressing
Oppskrift
Dudefood: Pulled veal brisket
Oppskrift
Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy
Oppskrift