Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C, og servér med ovnsbakte poteter og grønnsaker.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Krydre slakterbiffen med pepper og timian. Brun godt på begge sider i en panne med smør. Legg kjøttet til siden for å hvile. Rens løk og gulrot, del i biter og fres i stekepannen til blanke og møre. Tilsett halverte tomater og la surre 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg slaktebiffen tilbake i pannen og la surre i 10-15 minutter. Løft ut biffen og la hvile, strø over salt. Skjær slaktebiffen i skiver på ½ cm ved servering og servér med grønnsaker og ovnsbakte poteter.
2
Vask og skrubb potetene, og del dem i båter. Legg potetene i en ildfast form, ha over salt, pepper og olje. Stek potetene ved 180 °C i ca. 40 minutter eller til møre og gylne.
3
Servér gjerne med en demiglace til.