Fremgangsmåte
1
Visp sammen sennep, eplejuice, whisky og sukker. Legg svinefileten i blandingen og la marinere i 30 minutter.
2
Skrell småløk. Skrell og del gulrot og persillerot i biter.
3
Varm en stekepanne og brun svinefileten på alle sider på høy varme. Krydre med salt og pepper. Tilsett grønnsaker og timian. Fres noen minutter.
4
Skru ned varmen til medium, hell over resten av marinaden, sett på lokk og la småkoke i ca. 20 minutter eller til akkurat gjennomstekt og med en kjernetemperatur på ca. 70 °C. Snu ev. kjøttet underveis eller etterstek alt i ovnen på 125 °C
5
Ta ut kjøttet og la hvile i 10 minutter. Del epler i båter, fres raskt i smør og vend inn med de andre grønnsakene. Del kjøttet i skiver og server med grønnsakene. Server gjerne stekte poteter eller potetmos ved siden av.