8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sennepssaus
Rør lettrømme med grov og sterk sennep. Smak til med salt og pepper.
2
Pretzels
Ha vann i en bakebolle og rør inn tørrgjær. La stå i 10 minutter. Rør inn salt, sukker og mel til en smidig deig. Ha ut på et melet bord og elt godt i 5 minutter.
Ha deigen tilbake i en bolle smurt med olivenolje, dekk til og la heve i ca. 1 time.
Ha deigen ut på et melet bord og del den i 8 emner. Rull hvert emne til en lang, tynn pølse og form små kringler. Legg over på stekebrett dekket med bakepapir og sett i kjøleskapet, utildekket, i ca. 1 time.
Sett ovnen på 220 °C og kok opp vann i en stor gryte. Ha natron i det kokende vannet og legg hver pretzel på en stekespade, dypp den i det kokende vannet i 15-30 sekunder og legg tilbake på bakebrettet. Dryss med maldonsalt. Gjenta med alle sammen.
Stek de kokte pretzlene i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
3
Løkringer
Skjær løk i skiver, del i ringer og legg i kaldt vann i 10 minutter. La tørke godt av på tørkepapir. Varm opp olje til fritering (180 °C).
Rør sammen øl, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. Dypp ringene i røren så de er godt dekket og friter til gylne. Gjør dette i puljer. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.
4
Pølser
Grill eller stek pølsene og server med sennepssaus, pretzels og løkringer.
Andre oppskrifter med bratwürst
Urøkt Bratwürst med coleslaw
Oppskrift
Oktoberfest - Øl-stuing med ægirmarinert svinekjake og bratwürst
Oppskrift
Urøkt bratwürst med sennepskremet potetsalat og syltet paprika
Oppskrift
Oktoberfest - Sharingplate med svineknoke, kalkunbryst og cassoulet
Oppskrift
Oktoberfest - Svinesnitzel og pølse med eple- og whiskysaus
Oppskrift