Okserullade med feta, urter og spinat, fondantpotet og aigre doux

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Sett stekeovnen på 160 °C. Fordel smuldret feta, urter og spinat utover kjøttet, og rull den godt sammen og surr med hyssing. Brun den i smør i varm panne på alle sider og sett den i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter, eller til kjernetemperaturen er 56-58 °C. La den hvile i 20 min.

2

Potetene tourneres og has i en ildfast form med oksekraft, hvitløksfedd og laurbærblad, og settes inn i ovnen sammen med kjøttet i ca 1 time. De siste 15 minuttene legges cherrytomatene i sammen med potetene. Haricots vertes kokes i 1-2 minutt i saltet vann.

3

Aigre doux

Brun sukkeret til karamell, ha i eddik, og spe med oksekraft. Smak til med salt og pepper.

4

Skjær rulladen i skiver og server med fondantpotet, tomater, haricots vertes og aigre doux.