Black pepper crab er en av de vanligste måtene å servere krabbe på i Singapore. Til retten bruker man hel krabbe med skallet på, stekt med hel sort pepper. I Singapore er det vanlig å blande krabben med en saus av fersk jackfrukt.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Bank og knus krabbeklørne lett.
2
Wok svart pepper i 20 sekunder på middels til høy varme, det skal ikke brenne seg, bare lukte veldig godt. Bland raskt inn olje og smør.
3
Tilsett løk og la surre et par minutter. Bland godt. Ha i hvitløk og surr videre 1 minutt.
4
Tilsett oyster sauce, soya, sukker, chili og karriblader. Bland godt og surr i 1 minutt.
5
Hell i vann og la koke 3 minutter. Tilsett maisenna og la tykne, ca. 2 minutter.
6
Ha i krabbe og vend godt inn i sausen, dekk til og la putre 10-12 minutter, rør underveis slik at sausen får godt feste i og på krabbeklørne- og kjøttet.
7
Dryss med vårløk og koriander. Server gjerne med godt brød til å skrape med seg deilig saus.