Mexican BBQ: Carne asada - Flat Iron steak med grillet maissalat

Carne Asada er en røkt og smaksrik meksikansk biff, og er en av de mest populære rettene i meksikansk mat. På spansk betyr det ”grillet kjøtt”. Du trenger kvalitetskjøtt, de rette teknikkene og en varm grill. Kjøttet skal skjæres i tynne skiver og serveres med smaksrike salsaer, salater, guacamole og selvfølgelig tortillas.

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kjøttmarinade

Bland balsamicoeddik, Worcestershire-saus, olivenolje, dijonsennep, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle og legg i kjøttet og vend godt i marinaden. La kjøttet hvile i marinaden i ca. 30 minutter.

2

Gremolata

Bland basilikum, persille, sitronzest og hvitløk i en liten bolle og sett til side.

3

Grillet mais

Gni inn mais med litt olje og grill til den er mør og lett brent. Kutt av maiskorn i store strimler. Sett til side.

4

Grill kjøtt til kjernetemperaturen er 63°C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før servering.

5

Pisk ingrediensene til vinaigrette og sett til side.

6

Del tomater i to eller fire, snitt rødløk i strimler og endive i tynne skiver. Ha i bolle og vend inn smuldret fetaost, ruccula og maiskorn. Vend inn halvparten av gremolata og vinaigretten.

7

Del kjøttet i tynne skiver og legg på toppen av salaten. Server med resten av gremolata og vinaigretten.