Birria tacos er ekte meksikansk comfort food! Langtidskokt og skikkelig mørt kjøtt som rives og fylles i en tortilla sammen med ost. Ved siden av serveres en consommé til dipping. Tradisjonelt er birria en stuing eller suppe basert på marinert kjøtt og kokt i kraft. For mange vil det sikkert være blasfemisk å servere det i en taco, men det er et godt eksempel på hvordan tradisjonelle smaker tas inn i nye retter. Og det smaker virkelig fantastisk!
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Klipp opp anchochili og guajillochili, fjern frø og stilk. Rist dem i en tørr, varm panne eller gryte på middels til høy varme i ca. 4 minutter. Ha chiliene i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skru av platen, og la chilien trekke i kokevannet i 15 minutter.
2
Forvarm ovnen til 180°C eller en grill til middels-høy varme.
Sil av de hermetiske tomatene.
Del kjøttet i store biter, 10-15 cm. Krydre med salt og pepper og la det brunes, enten i gryta eller på grillen, til godt brune. Legg til side.
3
Ha litt olje i gryta på høy varme, og la tomatene steke i noen minutter, til de blir lett brente. Legg til side.
4
Del løk i fire båter. Finhakk hvitløk og ha i gryta med litt olje. La surre 3-4 minutter på middels varme.Tilsett kanel, oregano, spisskummen, laurbær og ingefær, la steke et par minutter.
Tilsett kraft og eddik, skrap i bunnen slik at alt blandes godt. Ta gryta fra plata noen minutter.
Sil av chiliene og ha i gryta med de brente tomatene og tomatjuicen. Kjør med stavmikser til en jevn saus.
Legg kjøttet tilbake i gryta med sausen, dekk med lokk og sett inn i ovnen. La stå i 2,5 timer, til kjøttet kan «pulles».
«Pull» kjøttet og hold sausen varm.
5
Ha litt olje i en panne, dypp lefsene i sausen og legg i pannen.
Fordel litt ost, kjøtt, løk og koriander på den ene halvdelen. Brett over og stek på begge sider til osten har smeltet.
Server Birria taco med varm saus til å dyppe i.