2 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Del mørbraden og ta ut senen i midten. (Vi har brukt kun den smale filetdelen.) Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje. Stek kjøttet i ovn på 130 °C til en kjernetemperatur på 54 °C. La kjøttet hvile i ca 15-20 minutter før du skjærer det i skiver.
2
Spekeskinkeaioli
Skjær spekeskinken i strimler. Ha eggene i en bolle sammen med hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, salt og olje. Sett en stavmikser i bunn og kjør på full styrke samtidig som du drar mikseren oppover, til det blir en homogen masse. Bland spekeskinken inn i aiolien.
3
Anrett skivene av mørbraden på tallerken og legg spekeskinkeaiolien over. Legg til slutt litt finstrimlet spekeskinke på toppen som pynt
Andre oppskrifter med mørbrad

Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift

Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift

Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift

«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift

Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift

Langtidsstekt lammelår med hvitløk, ansjos og rosmarin
Oppskrift

Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift

Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift

Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift