Oeufs en meurette er en tradisjonell rett fra det burgundiske kjøkkenet, basert på posjerte egg og meurettesaus eller bourguignon-saus.
4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Posjerte egg
Kok opp vann, salt og eddik og sett ned varmen, det skal ikke koke. Lag en virvel i vannet og knekk i egget. La posjere på 90 °C i ca. 7 minutter. Løft over i kaldt vann.
2
Rødvinssaus
Smelt smøret, finhakk løk og hvitløk og fres på lav varme til løken begynner å bli karamellisert. Hell i rødvin og kokinn til det halve. Hell i demiglace og kok inn til det halve. Smak til med salt, nykvernet pepper og sukker.
3
Båtpoteter
Forvarm ovn til 200 °C og del potetene i båter. Vend dem inn med olje. Legg på stekbrett, dryss med salt og bak til møre og gylne.
4
Spinat
Fres spinat i litt meierismør til den begynner å falle sammen.
5
Brødkrutonger
Del brød i staver, vend i olivenolje, dryss med flaksalt og bak i ovnen på 180 °C til gylne og sprø.
Server posjerte egg på toppen av rødvinssaus, spinat og bakte båtpoteter.
Legg med brødsticks til å dyppe i saus og egg.