6-8 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett ovnen på 80 °C. Fjern de hardeste stilkene på rosmarinen og mos rosmarinblader med ansjosfileter i olje og 4 hvitløkfedd i en morter til en tykk mos.
2
Lag små snitt i lammesteken med en skarp kniv. Gni ansjosmosen godt inn i kjøttet og pass på at du får godt med mos i snittene.
3
Del hele hvitløk i to, selleri og gulrot i store biter og legg alt i en langpanne eller ildfast form. Legg lammesteken på toppen av grønnsakene og hell i eddik og vann. Stek i ovnen i 8 timer eller til kjøttet er helt mørt og flaker seg med en gaffel.
4
Sil av kraften (fjern ev fett) og kok opp med rødvin og ev. vann. La småkoke til redusert. Sett til side og monter med smør. Ønsker en tykkere saus kan den spes med Maizena før smøret røres inn.
5
Server gjerne kokte poteter, potetmos eller pasta til.
Andre oppskrifter med mørbrad

Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift

Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift

Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift

Bakt mørbrad av lam med hasselbacknepe, Egg 63, parmesanskum og persillerotchips
Oppskrift

«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift

Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift

Dudefood: Burger - know your meat!
Oppskrift

Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat
Oppskrift

Kushuyaki eller Yakitori
Oppskrift

Lammemørbrad med karamellisert kålrotkrem, konfitert løk og glasert rosenkål
Oppskrift