4-6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Forvarm ovn til 150 °C. Hakk løk og hvitløk, og stek mykt i olje med timian. Ha i smør og brun bogen på alle sider.
2
Legg bogen over i en stor gryte og hell på vin og kraft. Kok opp og sett på lokk. Sett gryta i ovnen og la den stå i 3 timer.
3
Når 30 minutter av tiden gjenstår, skrell og del løk i to og gulrot i biter og rør inn i gryta.
4
Ta ut gryta og løft ut bogen. Kok opp sausen og reduser ca. 4 dl. Jevn ev. med maizenna hvis du vil. Smak til med salt og pepper. Server med bakte småpoteter og rotgrønnsaker.
Andre oppskrifter med lammebog

Dudefood: Ovnsstekt lammebog med krydderolje og gorgonzolaomelett
Oppskrift

Salt lammebog med kålrotstappe og kokte poteter
Oppskrift

Lammebog med sjysaus og saltbakte beter
Oppskrift

Lammebog med linseragu, grillet spisskål og konfiterte tomater
Oppskrift

Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift

Lam i dill med rotgrønnsaker og potetpuré
Oppskrift