Fremgangsmåte
1
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje. Brenn beina av med en gassbrenner for å få brunet hele stykket.
2
Sett lammecarréen på høykant og bind sammen med skivet bacon. Fest baconet i kjøttet på carréen med en tannpirker.
3
Stek i ovnen på maks 130 °C til en kjernetemperatur på 54 °C og la hvile i ca 20 min.
4
Del reddikene i båter, skrell resten av grønnsakene og kutt de i terninger. Stek grønnsakene i en panne til de er møre med litt nøytral olje.
5
Når lammekronen er ferdig hvilt settes den på et fat og grønnsakene fylles oppi.
Andre oppskrifter med Eldhusrøkt bacon
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Oppskrift
Fleskefylte raspeballer med kålrotstappe, gardspølse og sprøstekt bacon
Oppskrift
Burger med bacon og fennikel-slaw
Oppskrift
Eggerøre med sprøstekt bacon og asparges
Oppskrift
«Brennsnut» med eldhusrøkt vossakorv
Oppskrift
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift