Fremgangsmåte
1
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i varm panne med litt nøytral olje. Brenn beina av med en gassbrenner for å få brunet hele stykket.
2
Sett lammecarréen på høykant og bind sammen med skivet bacon. Fest baconet i kjøttet på carréen med en tannpirker.
3
Stek i ovnen på maks 130 °C til en kjernetemperatur på 54 °C og la hvile i ca 20 min.
4
Del reddikene i båter, skrell resten av grønnsakene og kutt de i terninger. Stek grønnsakene i en panne til de er møre med litt nøytral olje.
5
Når lammekronen er ferdig hvilt settes den på et fat og grønnsakene fylles oppi.
Andre oppskrifter med Eldhusrøkt bacon
![Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Stykkevis-Delt-Papardelle-med-biffragu-og-eldhusrokt-bacon-no1920x1080.jpg)
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Oppskrift
![Fleskefylte raspeballer med kålrotstappe, gardspølse og sprøstekt bacon](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/eldhusrokt_bacon_raspeballer.jpg)
Fleskefylte raspeballer med kålrotstappe, gardspølse og sprøstekt bacon
Oppskrift
![Stykkevis Delt Burger med Eldhusrøkt bacon og fennikel slaw](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Stykkevis-Delt-Burger-med-eldhusrokt-bacon-og-fennikel-slaw-no1920x1080.jpg)
Burger med bacon og fennikel-slaw
Oppskrift
![Eggerøre med sprøstekt bacon og asparges](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Eggerøre-med-sprøstekt-bacon-og-asparges.jpg)
Eggerøre med sprøstekt bacon og asparges
Oppskrift
![«Brennsnut» med eldhusrøkt vossakorv](https://www.norturaproff.no/assets/images/_mediumArticle/Brennsnut-med-vossakorv.jpg)
«Brennsnut» med eldhusrøkt vossakorv
Oppskrift
![Kjøttpai med lam, kylling og svin](https://www.norturaproff.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/372848/KJOTTPAI-bredde.jpg)
Kjøttpai med lam, kylling og svin
Oppskrift