4-6 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Sett ovn på 160 °C. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og stek på høy varme i olje. Sett ned varmen litt og tilsett smør, knust hvitløk og urter. Øs over kjøttet og stek til fin stekeskorpe. Legg i ildfast form og stek til kjernetemperatur på ca. 56 °C. La hvile i 10 minutter før du skjærer i det.
2
Stekt steinsopp
Bløt ut soppen, klem ut vann og stek i 1 ss smør med litt salt og pepper.
3
Urtepoteter
Gi potetene et oppkok og la koke i 5-6 minutter. Varm opp en stekepanne på middels til høy varme og ha i olje og urter. La potetene surre videre. Sett ned varmen litt, tilsett smør og surr til potetene er møre.
4
Sellerirotpuré
Skrell og del sellerirot i terninger. Kok møre i vann og melk. Sil av og kjør til puré. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
5
Honningglaserte gulrøtter
Skrell eller skarp gulrøttene og stek dem i 1 ss smør på middels varme i 3-4 minutter. Tilsett honning stek videre til knapt møre, 2-3 minutter til. Ha i finhakket hvitløk og 1 ss smør helt mot slutten. Krydre med salt og pepper.