Fremgangsmåte
1
Lammebog
Brun kjøttet i olje og pass på å brune over det hele. Tilsett hele hvitløksfedd i pannen. Ha i salvie mot slutten av steketiden, øs over kjøttet underveis. Legg til side. Ikke vask pannen.
2
Sjy
Kok ut pannen med vann (pass på at det ikke er for brent) sil over i liten kjele, kok opp, smak til med soyasaus og litt sitronsaft. Trekk kjelen av varmen, visp inn smør med stavmikser.
3
Saltbakte beter
Forvarm ovnen til 170 °C. Fordel saltet i en ildfast form. Vask betene og stikk bunnen ned i saltet slik at de står støtt. Bak til betene er helt møre.
4
Server lammebog med saus, rustikke grønnsaker og sprøstekt salvie.
Andre oppskrifter med lammebog
Dudefood: Ovnsstekt lammebog med krydderolje og gorgonzolaomelett
Oppskrift
Langtidsstekt lammebog med gulrot og småløk
Oppskrift
Salt lammebog med kålrotstappe og kokte poteter
Oppskrift
Lammebog med linseragu, grillet spisskål og konfiterte tomater
Oppskrift
Kremet kyllingsuppe med rotgrønnsaker og sandwich med dillmarinert svinenakke
Oppskrift
Lam i dill med rotgrønnsaker og potetpuré
Oppskrift